Sociaal evenwicht

Gisteren waren we met Bekensteyn Training & Coaching weer te gast bij de Ruilwinkel in Helmond. De Ruilwinkel is een initiatief van Humanitas en hier kunnen mensen goederen of diensten kopen zonder dat ze hun portemonnee hoeven te trekken. Mensen bieden goederen en diensten aan en krijgen daarvoor punten waarmee ze andere goederen of diensten kunnen ‘kopen’. De Ruilwinkel is een heel bijzonder en letterlijk onbetaalbaar vrijwilligersinitiatief die onder de bezielende leiding staat van Mien. De 50 vrijwilligers die er werkzaam zijn hebben een zeer verschillende culturele achtergrond en zorgen er samen al vele jaren voor dat de organisatie niet meer weg te denken valt in de Helmondse samenleving.

 

Voor Harold van de Laar en Roland van Son van Bekensteyn voelt elk bezoek aan de Ruilwinkel een beetje als een schoolreisje. Het enthousiasme van de vrijwilligers van de Ruilwinkel werkt namelijk enorm inspirerend voor ons. We ontmoeten weer de meest prachtige behulpzame mensen die zeer leergierig zijn en uit eigen ervaring weten hoe het is om tegenslagen te hebben en deze te overwinnen.

 

Dit keer stond de training ‘Sociaal Evenwicht’ voor 12 vrijwilligers op het programma. Bij aanvang ‘verbouwen’ we de gezellige winkel tot een provisorische lesruimte waarna we om 9:30u onder het genot van verse koffie van Mien kunnen starten met de training. De door Harold gedoceerde theorie wordt dankbaar door de deelnemers geconsumeerd en de afwisseling met actieve werkvormen gaat er in als zoete koek waarbij ook nog eens veel gelachen wordt. Er is veel waardering voor de wijze waarop Harold de stof brengt, het wordt als zeer waardevol ervaren.

 

Een onderwerp als ‘zelfbeeld’ en de bijbehorende tekenoefening zorgt voor zowel hilariteit als openhartige verhalen die diepe indruk maken op ons. De ‘als… wat…’oefening waarbij de deelnemers een wens mogen formuleren geeft inzicht in diepe verlangens maar zorgt er ook voor dat onderbelichte persoonlijkheidsaspecten naar boven komen waardoor we elkaar (nog) beter leren kennen. Zo zou Dorothy graag viool willen spelen omdat haar vader zaliger violist was. Harold maakt aan haar kenbaar dat hij zelf erg goed overweg kan met dit strijkinstrument. Dorothy grijpt de kans waar door in de pauze haar viool op te halen en Harold daarmee te verrassen waarna hij zijn kunde op de viool mag tonen. Deze ongedwongen sfeer is kenmerkend voor het verloop van de dag die door alle deelnemers als zeer leerzaam en nuttig werd ervaren.

 

Wij van Bekensteyn zijn alle deelnemers en Mien heel erg dankbaar dat we weer een training mochten geven aan deze groep gepassioneerde medemensen. We wensen de Ruilwinkel heel veel succes met de op handen zijnde verhuizing en kijken dan ook weer uit naar een volgende gelegenheid!

ruilwinkel 03

 

 

ruilwinkel 02

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel