Effectief aan het werk

  ‘Effectief aan het Werk’ betreft ons succesvolle trainingsprogramma voor personen in een uitkeringssituatie die klaar worden gestoomd voor de arbeidsmarkt.   Voor sommigen is het een tijd geleden dat zij actief aan het werk waren. Zij zijn ‘voeling’ met de arbeidsmarkt kwijtgeraakt. Anderen hebben mogelijk niet eerder voor een baas gewerkt of zijn onvoldoende bekend met onze cultuur en wat er in het bedrijf van hen wordt verwacht. ‘Effectief aan het Werk’ versterkt persoonlijke [sociale] vaardigheden en geeft inzicht in belangrijke competenties om bij een nieuwe werkgever, soms in een nieuw vakgebied, effectief te presteren. Deelnemers ontdekken hun persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten en bereiden zich voor op een sollicitatiegesprek waarin zij zich als nieuwe aanwinst voor de installatiebranche kunnen presenteren. Werk hebben is één. Werk hóuden twee en belangrijk om een toekomst te kunnen opbouwen. De training ‘Effectief aan het Werk’ zet in op het vergroten van zelfkennis en optimaal functioneren en presteren in het werkveld.   Voor wie is ‘Effectief aan het Werk’? Na screening en een tweedaags assessment komen deelnemers in aanmerking voor deze training, die zich richt op werkzoekenden en zij-instromers met of zonder eerdere werkervaring die bereid zijn een leer-werkovereenkomst aan te gaan. Dat betekent dat zij naast hun baan bij een installatiebedrijf één dag in de week de opleiding volgen om de functie van installatie- of elektromonteur te kunnen uitvoeren. Ook statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, komen in aanmerking. Ondanks hun taalachterstand blijkt deze training ook voor deze doelgroep erg effectief. Het geeft hen veel vertrouwen naar de nabije toekomst.     Waar wordt de training uitgevoerd? Ons werkgebied heeft een landelijke dekking. In de grote plaatsen van verschillende provincies en regio’s kom je Bekensteyn Training & Coaching tegen. We zijn aan het begin van dit jaar gestart in Breda. Maar ook in Arnhem, Zwolle, Leiden, Amsterdam, Den Haag en Maastricht gaven we acte de présence.   Wanneer is de training geslaagd? De training is geslaagd als kandidaten serieus en gemotiveerd hebben deelgenomen. Zij krijgen na afloop een certificaat wanneer meer dan 80% van de training is doorlopen. In feite kan de training worden gezien als een uitgebreid assessment. Deelnemers vallen gedurende de weken op in motivatie, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid. Pluspunten in houding en gedrag worden meegenomen als aanbeveling naar potentiële werkgevers. Maar ook contra-indicaties worden gedurende deze weken zichtbaar. Daarbij valt te denken aan brutaal of onaangepast gedrag, een ongemotiveerde houding, verslavingsgedrag [blowen of telefoonverslaving] onzelfstandig of oncollegiaal handelen. Daarvan wordt melding gedaan, wat wordt meegenomen in de weging of kandidaten wel of niet bij een werkgever worden voorgedragen. De training is geslaagd wanneer deelnemers uitstromen naar werk en kunnen starten in een opleiding.         Wat is het effect van ‘Effectief aan het Werk’? De effecten van de training zijn talrijk. De kandidaten komen de eerste dag als individu binnen, maar vertrekken aan het einde van die dag als groep. De training heeft een open karakter, waarin de deelnemers worden uitgenodigd hun persoonlijke ervaringen te delen en van elkaar te leren. De trainers zetten een vertrouwenwekkend en veilig leerklimaat neer. Dit draagt bij aan een gemoedelijke sfeer; laagdrempelig en toegankelijk. Het effect op de deelnemers is groot. Voor sommigen is de training een opfrisser. Zij scherpen hun vaardigheden aan met niet eerder gehoorde tips en trucs. Anderen komen onzeker binnen, maar vertrekken rechtop en zelfverzekerd. Hoewel ieder persoon verantwoordelijk is voor eigen gedrag en de wil om te groeien naar ‘de optimale medewerker’ neemt iedereen die deze training volgt aandachtspunten mee die voor hem of haar relevant zijn of belangrijk genoeg om over na te denken. Met een gemiddelde score van een 9,1 van alle evaluaties [gehouden onder de deelnemers van 9 trajecten] heeft Bekensteyn Training & Coaching een visitekaartje afgegeven waar we trots op zijn.    

EFFECTIEF AAN HET WERK

 

De zomervakantie staat voor de deur. Een goed moment om terug te kijken op het eerste halfjaar van 2017  , waarin Bekensteyn Training & Coaching met de training ‘Effectief aan het Werk’ intensief is ingezet als onderdeel van voorschakeltrajecten, waarin deelnemers werden toegeleid naar de arbeidsmarkt. Richting technische installatiebedrijven, om precies te zijn.

 

Waarom ‘Effectief aan het Werk’?

‘Effectief aan het Werk’ is de titel van ons trainingsprogramma, met een doorlooptijd van zes tot acht weken, dat wordt aangeboden aan deelnemers in een uitkeringssituatie die er klaar voor zijn om [weer] actief deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Voor sommigen is het een tijd geleden dat zij actief aan het werk waren. Zij zijn ‘voeling’ met de arbeidsmarkt kwijtgeraakt. Anderen hebben mogelijk niet eerder voor een baas gewerkt of zijn onvoldoende bekend met onze cultuur en wat er in het bedrijf van hen wordt verwacht. ‘Effectief aan het Werk’ versterkt persoonlijke [sociale] vaardigheden en geeft inzicht in belangrijke competenties om bij een nieuwe werkgever, soms in een nieuw vakgebied, effectief te presteren. Deelnemers ontdekken hun persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten en bereiden zich voor op een sollicitatiegesprek waarin zij zich als nieuwe aanwinst voor de installatiebranche kunnen presenteren. Werk hebben is één. Werk hóuden twee en belangrijk om een toekomst te kunnen opbouwen. De training ‘Effectief aan het Werk’ zet in op het vergroten van zelfkennis en optimaal functioneren en presteren in het werkveld.

 

Voor wie is ‘Effectief aan het Werk’?

Na screening en een tweedaags assessment komen deelnemers in aanmerking voor deze training, die zich richt op werkzoekenden en zij-instromers met of zonder eerdere werkervaring die bereid zijn een leer-werkovereenkomst aan te gaan. Dat betekent dat zij naast hun baan bij een installatiebedrijf één dag in de week de opleiding volgen om de functie van installatie- of elektromonteur te kunnen uitvoeren. Ook statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, komen in aanmerking. Ondanks hun taalachterstand blijkt deze training ook voor deze doelgroep erg effectief. Het geeft hen veel vertrouwen naar de nabije toekomst.

image_496b8ace-a541-4efb-ba6c-e5b94d6e3d4620170617_202229

 

Waar wordt de training uitgevoerd?

Ons werkgebied heeft een landelijke dekking. In de grote plaatsen van verschillende provincies en regio’s kom je Bekensteyn Training & Coaching tegen. We zijn aan het begin van dit jaar gestart in Breda. Maar ook in Arnhem, Zwolle, Leiden, Amsterdam, Den Haag en Maastricht gaven we acte de présence.

 

Wanneer is de training geslaagd?

De training is geslaagd als kandidaten serieus en gemotiveerd hebben deelgenomen. Zij krijgen na afloop een certificaat wanneer meer dan 80% van de training goed is doorlopen.

In feite kan de training worden gezien als een uitgebreid assessment. Deelnemers vallen gedurende de weken op in motivatie, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid. Pluspunten in houding en gedrag worden meegenomen als aanbeveling naar potentiële werkgevers. Maar ook contra-indicaties worden gedurende deze weken zichtbaar. Daarbij valt te denken aan brutaal of onaangepast gedrag, een ongemotiveerde houding, verslavingsgedrag [blowen of telefoonverslaving] onzelfstandig of oncollegiaal handelen. Daarvan wordt melding gedaan, wat wordt meegenomen in de weging of kandidaten wel of niet bij een werkgever worden voorgedragen. De training is geslaagd wanneer deelnemers uitstromen naar werk en kunnen starten in een opleiding.

 

 2017-06-20 16.57.13

 

 

Wat is het effect van ‘Effectief aan het Werk’?

De effecten van de training zijn talrijk. De kandidaten komen de eerste dag als individu binnen, maar vertrekken aan het einde van die dag als groep. De training heeft een open karakter, waarin de deelnemers worden uitgenodigd hun persoonlijke ervaringen te delen en van elkaar te leren. De trainers zetten een vertrouwenwekkend en veilig leerklimaat neer. Dit draagt bij aan een gemoedelijke sfeer; laagdrempelig en toegankelijk.

Het effect op de deelnemers is groot. Voor sommigen is de training een opfrisser. Zij scherpen hun vaardigheden aan met niet eerder gehoorde tips en trucs. Anderen komen onzeker binnen, maar vertrekken rechtop en zelfverzekerd. Hoewel ieder persoon verantwoordelijk is voor eigen gedrag en de wil om te groeien naar ‘de optimale medewerker’ neemt iedereen die deze training volgt aandachtspunten mee die voor hem of haar relevant zijn of belangrijk genoeg om over na te denken. Met een gemiddelde score van een 9,1 van alle evaluaties [gehouden onder de deelnemers van 9 trajecten] heeft Bekensteyn Training & Coaching een visitekaartje afgegeven waar we trots op zijn.18921652_1900171373555742_7637405748541795239_n

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel