Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methodiek die we graag toepassen in onze coaching omdat deze speelse wijze van coaching uiterst effectief is en makkelijk toepasbaar.

De coach en zijn ontwikkeling

Afgelopen maand heeft onze coach Roland van Son met veel enthousiasme de basisopleiding Voice Dialogue gevolgd. Deze opleiding werd gegeven door Berry Collewijn en Lex Mulder, twee mensen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op het gebied van het coachen met Voice Dialogue. Deze speelse manier van coachen en de effectiviteit ervan passen bij Bekensteyn Training & Coaching. Bovendien heeft Roland in het verleden zelf mogen ervaren wat de kracht van Voice Dialogue is toen hij als deelnemer zelf voor enkele ingrijpende levensgebeurtenissen stond. Voice Dialogue heeft hem geholpen met het maken van de juiste keuzes en heeft meer evenwicht gebracht op zijn levenspad. Door deze positieve ervaringen wilde hij nu zelf de mogelijkheid hebben om deze methode te gebruiken tijdens coachingssessies.

 

Wat is Voice Dialogue?

Ieder mens is zich in meer of mindere mate bewust van de verschillende kanten die er in hem of haar schuilen. Deze verschillende kanten manifesteren zich in verschillende situaties en werken soms samen, maar ook soms tegen elkaar. In de jaren 70 is deze methode ontwikkeld door de Amerikaanse Psychologen Hal en Sidra Stone. Door middel van Voice Dialogue is het mogelijk om met deze verschillende kanten in gesprek te gaan, waardoor je als deelnemer leert bewuster te sturen tussen deze ikken. Door het vergroten van het bewustzijn krijg je namelijk meer inzicht in jouw ‘ikken’ en kun je de balans tussen deze verschillende kanten in jezelf laten toenemen. Je ontdekt wie je bent en welke mogelijkheden je hebt waardoor je je vrijer zult voelen. Bovendien helpt een toegenomen bewustzijn je met het beter begrijpen van jezelf en ben je in staat om je mogelijkheden beter te benutten.

 

Voice Dialogue in coaching

Inmiddels zijn we binnen Bekensteyn al gestart met het gebruik van Voice Dialogue binnen onze coaching. En niet zonder effect! We merken dat deze methode heel erg goed ontvangen wordt door onze cliënten, ze komen snel in beweging en maken sterke vorderingen t.a.v. hun coachingsvraagstuk. Voice Dialogue past ook heel goed in onze persoonlijke en betrokken aanpak.

 

Klinkt dat vaag?

Voice Dialogue is alles behalve vaag. Het is juist heel herkenbaar en in veel gevallen makkelijk toepasbaar omdat de methode licht en laagdrempelig is. Het resultaat is toegenomen bewustzijn wat lijdt tot groei en inzicht. Voice Dialogue is niet gericht om je te veranderen, maar op zelfinzicht en het vergroten van je keuzemogelijkheden in bepaalde situaties.

 

Meer weten?

Als je meer wil weten, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Bekensteyn Training & Coaching. We helpen je graag verder!

 

Tot slot: ontwikkeling en groei is een continu proces

Wij gunnen iedereen een verdere groei en ontwikkeling, dus ook onszelf. Daarom zijn we zo blij dat we die mogelijkheden ook krijgen aangeboden en we de kansen mogen benutten. Zo mag Roland in het voorjaar de opleiding Voice Dialogue in relaties volgen.

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel