Terugblikken op 2017

Zittend aan onze bureaus op kantoor bij Bekensteyn Training & Coaching blikken we terug op het afgelopen jaar. Een bewogen jaar, waarin Bekensteyn flink aan de weg heeft getimmerd en in vergelijking met voorgaande jaren sterk is gegroeid. Met Roland vooral als degene die het relatiebeheer en onze uitstraling naar buiten toe een nieuw elan gaf en Merlijn die achter de schermen het administratieve deel op zich nam, hebben we vanaf het begin van 2017 een vliegende start gemaakt.

 

De eerste groepen zij-instromers voor de installatiebranche dienden zich aan, waarvoor Harold de training ‘Effectief aan het Werk’ had ontwikkeld. In januari startte in Breda de eerste groep deelnemers en kon hij daar als trainer met deze mooie opdracht aan de slag, die in samenwerking met Metechnica tot stand kwam. Daarnaast stonden we die maand in opdracht van Animo bij Tribes in Eindhoven voor een training ‘Omgaan met Agressie’. In februari trainingen bij Ruilwinkel in Helmond en bij Bouwmensen in Oss. Daarnaast startte er een groep installatiemonteurs in Arnhem. In maart stonden we in Krimpen aan den IJssel bij voor een training ‘Effectief Communiceren’ en startte er een groep zij-instromers in Veldhoven en Zwolle. Een goed initiatief waren de ‘Trainingen Open Inschrijving’, waarmee we vanaf deze maand gasten mochten verwelkomen in onze mooie trainingsruimte aan de Dorpstraat. Ook hebben we in het voorjaar samenwerking gezocht met partners die bij ons passen en ons prima aanvullen op bestaande trainingsprogramma’s. Zo hebben we een aantal keren met het koffiebedrijf Tante Sus uit Oisterwijk de Koffiegame mogen organiseren; een spel waarin koffie centraal staat en waarin teams met een aanvullende workshop van Bekensteyn leren samenwerken en effectief te communiceren. Dit smaakt naar méér. Daarom zal dit ook het komende jaar voor verschillende bedrijven en organisaties als activiteit op onze agenda staan.

 

Mei en juni waren onze topmaanden, waar we alle dagen van de week in een andere stad het beste van onszelf gaven. Leiden, ’s-Hertogenbosch, Den Haag, Amsterdam, Maastricht, Elsloo en Amersfoort; waar waren we niet? Roland fungeerde bij grotere groepen in eerste instantie als co-trainer, maar nam niet lang daarna zelf ook de training ‘Effectief aan het Werk’ voor zijn rekening. Op die manier kwam zijn ervaring uit eerdere werkvelden weer van pas en groeide hij langzaam maar zeker in de rol van trainer/coach. Terwijl in oktober maatwerktrainingen voor Brainport Assembly en Lumens werden gedraaid, startten in november zij-instromers in Almere en een groep statushouders in Amsterdam. Ondertussen werd Merlijn gevraagd voor Metechnica het project ‘Transferro’ te ontwikkelen. Hij verliet daarvoor Bekensteyn en verhuisde naar zijn nieuwe werkplek. In diezelfde maand volgde Roland de opleiding ‘Voice Dialogue’, om zijn coachkwaliteiten meer body te geven, wat direct in onze dagelijkse praktijk effect had. Verschillende coachees zien inmiddels dankzij de enthousiaste en bevlogen inzet van Roland door de bomen het bos weer en gaan vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet.

 

Net als wij.

Bekensteyn Training & Coaching kijkt terug op een jaar waarin veel is gebeurd, veel is geleerd en waar we met ontzettend veel plezier datgene hebben gedaan waar we zo goed in zijn: mensen laten groeien, hun zelfvertrouwen vergroten en hen door training en coaching meer laten geloven in zichzelf en eigen kunnen. In het werk of in voorbereiding daarop, om beter te functioneren in werk of privé.

 

Roland en Harold willen iedereen bedanken voor hun inzet en het in ons gestelde vertrouwen in het afgelopen jaar. We wensen iedereen fijne dagen, veel succes en het allerbeste voor 2018!

 

 

Harold van de Laar, 22 december 2017

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel