Samenwerking op het gebied van Burn-out

Burn-out is werknemersziekte nummer één. De coaching van Bekensteyn werkt preventief.     Bekensteyn Training & Coaching is een partnerschap aangegaan met de VitaliteitsGroep – BurnoutCoachen. Deze jonge organisatie, welke gevestigd is in de voormalige vrouwengevangenis in Breda, heeft veel expertise in huis op het gebied van werknemersziekte nummer één: de burn-out. BurnoutCoachen helpt mensen te herstellen door een heel eigen aanpak; ze benaderen burn-out op een andere, voor hen authentieke manier. Omdat ook elke burn-out uniek is, heeft de ervaring ons geleerd dat een standaard aanpak niet voldoende blijkt te werken. Het herstel via de reguliere methode duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden. Zowel Bekensteyn als BurnoutCoachen vinden dat onwerkbaar en ongewenst, voor zowel werknemer als werkgever. Juist daarom zijn we zo blij dat onze partner maatwerk levert welke gericht is op een volledig herstel binnen 90 dagen. Onder de streep komen we daarbij uit op een winst voor zowel werknemer als werkgever van maar liefst 6 maanden. Waarbij vooral het leed niet moet worden vergeten dat wordt uitgespaard! De kenmerken van de aanpak van BurnoutCoachen zijn:

 • Geen wachttijden
 • Hoge intensiteit
 • Lage kosten
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Zelden ontslag na terugkomst
 • Groeimogelijkheden en carrière kansen
Omdat deze aanpak past bij Bekensteyn en aansluit bij onze manier van coaching en training zijn we ook heel blij dat we met BurnoutCoachen deze samenwerking zijn aangegaan. Ook wij weten uit onze ervaring dat het doorgaans de beste en meest betrokken werknemers zijn die uitvallen met een burn-out. Er is voor de werkgever veel aan gelegen om tot een versneld herstel te komen. Afgezien nog van het belang voor de werknemer zelf, die tijdens een burn-out door hele diepe dalen gaat. De impact daarvan, op persoonlijk vlak en zowel in werk als privé, mag op geen enkele wijze worden onderschat. BurnoutCoachen en Bekensteyn hebben allebei een humane aanpak, waarbij de persoonlijke klik van mens tot mens centraal staat. Nog een belangrijke overeenkomst is dat beide organisaties doelgericht en intensief te werk gaan en snel resultaat boeken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het naast een gezonde werknemer ook nog flink kostenbesparend is. Wist u bijvoorbeeld dat een burn-out gemiddeld twee-en-een-half bruto jaarloon kost? De reden daarvan is dat een burn-out gemiddeld 9 maanden tot een jaar duurt en op de werkvloer vervangen dient te worden. Bovendien zijn de behandelkosten erg hoog; ook die moeten worden meegerekend… Wij merken dat in de praktijk een burn-out vaak leidt tot een beëindiging van een dienstverband. Dat is jammer! Volgens ons leidt een burn-out juist tot kansen en uitdagingen: een hernieuwde start met een nieuwe batterij en vooral nieuwe inzichten en bagage. Dit past in de filosofie van Bekensteyn, omdat wij ook graag onze steen bij willen dragen aan de groei van het individu of het team. Bovendien wordt onze coaching door bedrijven vaak preventief ingezet, juist met als doel om een burn-out te voorkomen. We worden met name gevraagd voor werknemers die moeite hebben om hun grenzen te bewaken, moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, erg perfectionistisch zijn aangelegd en/of veel (werk)stress ervaren. Graag vertellen wij u meer over de verschillende mogelijkheden en helpen we u graag op weg. Schroom niet om voor meer informatie contact met ons op te nemen!

Bekensteyn Training & Coaching is een partnerschap aangegaan met de VitaliteitsGroep – BurnoutCoachen. Deze jonge organisatie, welke gevestigd is in de voormalige vrouwengevangenis in Breda, heeft veel expertise in huis op het gebied van werknemersziekte nummer één: de burn-out. BurnoutCoachen helpt mensen te herstellen door een heel eigen aanpak; ze benaderen burn-out op een andere, voor hen authentieke manier. Omdat ook elke burn-out uniek is, heeft de ervaring ons geleerd dat een standaard aanpak niet voldoende blijkt te werken. Het herstel via de reguliere methode duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden. Zowel Bekensteyn als BurnoutCoachen vinden dat onwerkbaar en ongewenst, voor zowel werknemer als werkgever. Juist daarom zijn we zo blij dat onze partner maatwerk levert welke gericht is op een volledig herstel binnen 90 dagen. Onder de streep komen we daarbij uit op een winst voor zowel werknemer als werkgever van maar liefst 6 maanden. Waarbij vooral het leed niet moet worden vergeten dat wordt uitgespaard!

 

De kenmerken van de aanpak van BurnoutCoachen zijn:

 • Geen wachttijden
 • Hoge intensiteit
 • Lage kosten
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Zelden ontslag na terugkomst
 • Groeimogelijkheden en carrière kansen

 

Omdat deze aanpak past bij Bekensteyn en aansluit bij onze manier van coaching en training zijn we ook heel blij dat we met BurnoutCoachen deze samenwerking zijn aangegaan. Ook wij weten uit onze ervaring dat het doorgaans de beste en meest betrokken werknemers zijn die uitvallen met een burn-out. Er is voor de werkgever veel aan gelegen om tot een versneld herstel te komen. Afgezien nog van het belang voor de werknemer zelf, die tijdens een burn-out door hele diepe dalen gaat. De impact daarvan, op persoonlijk vlak en zowel in werk als privé, mag op geen enkele wijze worden onderschat.

 

BurnoutCoachen en Bekensteyn hebben allebei een humane aanpak, waarbij de persoonlijke klik van mens tot mens centraal staat. Nog een belangrijke overeenkomst is dat beide organisaties doelgericht en intensief te werk gaan en snel resultaat boeken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het naast een gezonde werknemer ook nog flink kostenbesparend is. Wist u bijvoorbeeld dat een burn-out gemiddeld twee-en-een-half bruto jaarloon kost? De reden daarvan is dat een burn-out gemiddeld 9 maanden tot een jaar duurt en op de werkvloer vervangen dient te worden. Bovendien zijn de behandelkosten erg hoog; ook die moeten worden meegerekend…

 

Wij merken dat in de praktijk een burn-out vaak leidt tot een beëindiging van een dienstverband. Dat is jammer! Volgens ons leidt een burn-out juist tot kansen en uitdagingen: een hernieuwde start met een nieuwe batterij en vooral nieuwe inzichten en bagage. Dit past in de filosofie van Bekensteyn, omdat wij ook graag onze steen bij willen dragen aan de groei van het individu of het team. Bovendien wordt onze coaching door bedrijven vaak preventief ingezet, juist met als doel om een burn-out te voorkomen. We worden met name gevraagd voor werknemers die moeite hebben om hun grenzen te bewaken, moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, erg perfectionistisch zijn aangelegd en/of veel (werk)stress ervaren.

 

Graag vertellen wij u meer over de verschillende mogelijkheden en helpen we u graag op weg. Schroom niet om voor meer informatie contact met ons op te nemen!

Vitaliteitsgroep

 

 

Zorg-en-Welzijn-small

 

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel