Doelen stellen

Staat jouw ladder tegen de juiste muur? ________________________________________________________________________________________________________ Een paar maanden terug, voor de zomervakantie, staat Henk op een keerpunt in zijn leven. Hij komt uit de wereld van ICT, maar vraagt zich af of dit nu het werk is waarmee hij zijn pensioenleeftijd wil halen. Hij is zijn solistische werk beu en is er achter gekomen dat hij liever met mensen werkt. Een baan in de horeca lijkt hem wel iets. Hoewel hij niet erg ervaren is, vindt hij snel een leuk grand-café waar hij achter de tap staat en in de bediening loopt. Maar na twee weken merkt Henk dat het hard werken is. In de avond is hij laat thuis en in de ochtend gaat het café weer op tijd open voor de fietsers en wandelaars die zich op het terras tegoed willen doen aan koffie en gebak. Na drie weken houdt Henk het voor gezien. Het werk valt hem tegen. Van een afstand lijkt het leuk, maar de praktijk laat anders zien. Radeloos en het geloof in zichzelf verloren, staat Henk na een tip van een familielid bij Bekensteyn Training & Coaching aan de deur. Als wij hem vragen naar zijn hulpvraag, zegt hij: “Als ik mezelf geen doelen stel, krijg ik telkens weer wat ik niét wil…” Zo gebeurt het dat Henk zich in juni aanmeldt als deelnemer voor de training ‘Doelen Stellen’. Een paar dagen terug appt Henk dat hij zo blij is met het resultaat van onze training. Hij werkt nu in de zorg en dat past hem veel beter. Voor Henk is het prettig dat er op dit moment in die sector grote behoefte bestaat aan handjes. Henk kreeg binnen een paar weken een leer-werkovereenkomst. Het roer is dus om: hij werkt nu 4 dagen met plezier op de verpleegafdeling van een zorgcentrum en gaat één dag in de week naar school. Het werk gaat hem goed af. De cliënten en zijn collega’s lopen met hem weg. Hij haalt voldoening uit zijn werk en – niet onbelangrijk voor Henk zelf – hij heeft zijn zelfvertrouwen terug! Wij zijn blij met het bericht van Henk dat het op dit moment zo goed met hem gaat en dat we samen met hem de ladder tegen de juiste muur hebben gezet. Henk geeft aan dat hij blij is met de keuze die hij heeft gemaakt. Dat hij zijn motivatie en enthousiasme weer heeft teruggevonden en er iedere dag weer zo met volle teugen van geniet. Zonder doel en een goed uitgestippelde koers, ben je net als Henk in zijn ICT-periode. De kans dat je een leuke baan krijgt hangt dan vooral af van toeval en omstandigheden. Dat is jammer, want met een specifiek doel voor ogen, waarover goed is nagedacht en waarbij gekeken is naar haalbaarheid, is de kans op persoonlijk succes aanzienlijk groter. Dat zien we bij Bekensteyn vaak. Maar ook nu weer, in het geval van Henk.

Een paar maanden terug, voor de zomervakantie, staat Henk op een keerpunt in zijn leven. Hij komt uit de wereld van ICT, maar vraagt zich af of dit nu het werk is waarmee hij zijn pensioenleeftijd wil halen. Hij is zijn solistische werk beu en is er achter gekomen dat hij liever met mensen werkt. Een baan in de horeca lijkt hem wel iets. Hoewel hij niet erg ervaren is, vindt hij snel een leuk grand-café waar hij achter de tap staat en in de bediening loopt. Maar na twee weken merkt Henk dat het hard werken is. In de avond is hij laat thuis en in de ochtend gaat het café weer op tijd open voor de fietsers en wandelaars die zich op het terras tegoed willen doen aan koffie en gebak. Na drie weken houdt Henk het voor gezien. Het werk valt hem tegen. Van een afstand lijkt het leuk, maar de praktijk laat anders zien.

 

Radeloos en het geloof in zichzelf verloren, staat Henk na een tip van een familielid bij Bekensteyn Training & Coaching aan de deur. Als wij hem vragen naar zijn hulpvraag, zegt hij: “Als ik mezelf geen doelen stel, krijg ik telkens weer wat ik niét wil…”
Zo gebeurt het dat Henk zich in juni aanmeldt als deelnemer voor de training ‘Doelen Stellen’.

 

Een paar dagen terug appt Henk dat hij zo blij is met het resultaat van onze training. Hij werkt nu in de zorg en dat past hem veel beter. Voor Henk is het prettig dat er op dit moment in die sector grote behoefte bestaat aan handjes. Henk kreeg binnen een paar weken een leer-werkovereenkomst. Het roer is dus om: hij werkt nu 4 dagen met plezier op de verpleegafdeling van een zorgcentrum en gaat één dag in de week naar school. Het werk gaat hem goed af. De cliënten en zijn collega’s lopen met hem weg. Hij haalt voldoening uit zijn werk en – niet onbelangrijk voor Henk zelf – hij heeft zijn zelfvertrouwen terug!

 

Wij zijn blij met het bericht van Henk dat het op dit moment zo goed met hem gaat en dat we samen met hem de ladder tegen de juiste muur hebben gezet. Henk geeft aan dat hij blij is met de keuze die hij heeft gemaakt. Dat hij zijn motivatie en enthousiasme weer heeft teruggevonden en er iedere dag weer zo met volle teugen van geniet.

 

Zonder doel en een goed uitgestippelde koers, ben je net als Henk in zijn ICT-periode. De kans dat je een leuke baan krijgt hangt dan vooral af van toeval en omstandigheden. Dat is jammer, want met een specifiek doel voor ogen, waarover goed is nagedacht en waarbij gekeken is naar haalbaarheid, is de kans op persoonlijk succes aanzienlijk groter. Dat zien we bij Bekensteyn vaak. Maar ook nu weer, in het geval van Henk.

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel