Marije Basstein

“Om onvervangbaar te zijn moet men altijd anders zijn.”

Coco Chanel

 

Wie ben ik?

Marije Basstein, zelfstandig sales coach en -trainer voor iedereen die ook moet verkopen of meer omzet wil. Van goede sales word ik blij. Van slechte begint het me te jeuken.

 

Daarom leer je bij mij geen standaard verkooptrucjes. Die kun je tenslotte vinden in de boeken.

 

Als ik je train, pak ik jouw probleem aan. Niet dat van een ander.  En zeg gewoon waar het op staat en dat kan best wel eens confronterend zijn. Maar ik help je wèl vooruit. En daar worden we dan beide blij van.

 

Naast mijn werk leid ik een fijn leven, genieten met een grote G. Lekker eten en een drankje op z’n tijd. 4 kinderen, een hond(je), kat en een paard. Je begrijpt ‘never a dull moment’

 

 

Als kind hield ik van sprookjes.

Droomde ervan en wilde als ik later groot was een goede fee worden. De realiteit stuurt me echter naar school. Fee werd ik niet, wel verpleegkundige. Later zelfs opleider. Toen liep ik vast. Mijn ambities bleken te commercieel voor de zorg.

 

Een baan als sales manager zorgde voor een ommekeer. Ik genoot van het verkopen en aan het einde van de maand de statistieken opmaken. Het was best hard werken en een hele uitdaging als ik weer op pad moest met een idiote actie die de afdeling marketing had bedacht.

 

Waar ik goed in ben?

Klanten helpen met het maken van een juiste keuze. Overtuigen heet dat.

 

Het is alles of niets.

Als je het gevoel hebt dat je de order dreigt mis te lopen, bedenk je vaak onzinnige compromissen.

 

Je hebt er weliswaar een klant bij maar je verdient er te weinig aan. Dat ‘polderen’ en scherpe kantjes eraf halen is niks voor mij.

Moet jij ook niet willen.

 

En nu?

Nu coach en train ik ondernemers, zzp-ers en werknemers die ook moeten verkopen. Die wel wat hulp kunnen gebruiken. Zoals jij misschien. Ik help je graag met je strategie en positionering en leer je om met veel zelfvertrouwen te verkopen. Wanneer jouw mindset-knop op ‘sales’ staat, ben ik tevreden en is mijn missie geslaagd.

 

Most people think sellingis the same as talking. But the most effective salespeople know that listening is the most important part of their job.” – Roy Bartell

Marije

Marije

 

Marije 2

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel