Coaching

Individuele Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert door verdieping en voortdurende zelfreflectie op gedrag en eigen handelen. De coach ondersteunt en begeleidt het leerproces, zonder daarbij de verantwoordelijkheid over te nemen. Tijdens het proces worden potentiële kwaliteiten vrijgemaakt, zodat de deelnemer zo goed mogelijk presteert. Lees hier meer over onze mogelijkheden mbt individuele coaching

 

 

Teamcoaching

Naast individuele coaching bieden wij ook teamcoaching aan. Hiervoor hebben we ons eigen intrumentarium ontwikkeld. Op deze pagina kun je meer lezen over teamcoaching.

 

Groei door coaching

Doel van Coaching

Doel van de coaching is het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Een ontdekkingstocht naar sterke kanten en unieke kwaliteiten waarbij de coachee gemotiveerd wordt om gedrag te veranderen of competenties te vergroten.

Voor wie is Coaching? Voor een ieder die persoonlijk wil groeien, die worsteld met innerlijke vraagstukken, sociale vaardigheden, houding en gedrag of beperkingen in gedrag of vaardigheden ervaart. Werkwijze: Voorafgaand aan het coachingstraject vindt een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. In dit gesprek wordt duidelijk of er voldoende klik is om samen een traject te doorlopen. Bovendien wordt het doel van de coaching bepaald. We werken graag met Voice Dialogue. Deze manier van coachen brengt de coachee op een ervaringsgerichte manier in contact met de verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid. Het dynamische karakter van deze methodiek geeft zicht op de redenen waarom mensen geworden zijn wie ze zijn en waarom doen wat ze doen. Ook komen de oorzaken van vastgeroeste patronen makkelijk aan de oppervlakte en worden de mogelijkheden om die te veranderen zichtbaar.

Buitenlucht doet een mens goed. Wandelend coachen behoort daarom tot de mogelijkheden. Daarnaast schept het bij uitstek de gelegenheid om op een energieke manier de dagelijkse waan te ontvluchten. In een informeel, vertrouwenwekkend gesprek kan vanaf gepaste afstand gereflecteerd worden op persoonlijk functioneren en op de context waarbinnen dit functioneren dagelijks plaatsvindt. Wanneer het traject is afgesloten, wordt tijdens een evaluatiemoment teruggekeken op het proces en wordt persoonlijke groei en tevredenheid gepeild.De duur van een coachingstraject is afhankelijk van de wens van de coachee. De gemiddelde deelnemer, zo blijkt uit onze ervaring, kan met 5 tot 8 gesprekken uit de voeten. Het tijdsbestek varieert daarbij over een periode van 1 tot 3 maanden. Een aantal deelnemers stelt het op prijs om tussentijds telefonische coachsessies te hebben. Zulke gesprekken duren vaak niet langer dan een half uur tot een uur. Een trainer/coach van Bekensteyn Training & Coaching is gekwalificeerd en heeft inmiddels ruime ervaring opgebouwd. Deze coach is empathisch, enthousiasmerend, motiverend, complimenterend en inventief en is in staat het beste uit mensen naar boven te halen. In overleg met de deelnemer wordt een passende locatie gekozen.

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel