Individuele Coaching

Waarom zoek je wat je mist niet bij de dingen die je al hebt?   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert door verdieping en voortdurende zelfreflectie op gedrag en eigen handelen. De coach ondersteunt en begeleidt het leerproces, zonder daarbij de verantwoordelijkheid over te nemen. Tijdens het proces worden potentiële kwaliteiten vrijgemaakt, zodat de deelnemer zo goed mogelijk presteert.   Coachen is geen onderwijzen, maar het leren bevorderen.  

Doel van Coaching

Doel van de coaching is het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Een ontdekkingstocht naar sterke kanten en unieke kwaliteiten waarbij de coachee gemotiveerd wordt om gedrag te veranderen of competenties te vergroten.  

Voor wie is Coaching?

Voor een ieder die persoonlijk wil groeien, die worsteld met innerlijke vraagstukken of beperkingen in gedrag of vaardigheden ervaart.  

Werkwijze

Voorafgaand aan het coachingstraject vindt een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. In dit gesprek wordt duidelijk of er voldoende klik is om samen een traject te doorlopen. Bovendien wordt het doel van de coaching bepaald.   We werken graag met Voice Dialogue. Deze manier van coachen brengt de coachee op een ervaringsgerichte manier in contact met de verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid. Het dynamische karakter van deze methodiek geeft zicht op de redenen waarom mensen geworden zijn wie ze zijn en waarom doen wat ze doen. Ook komen de oorzaken van vastgeroeste patronen makkelijk aan de oppervlakte en worden de mogelijkheden om die te veranderen zichtbaar. Wandelen Buitenlucht doet een mens goed. Wandelend coachen behoort daarom tot de mogelijkheden. Daarnaast schept het bij uitstek de gelegenheid om op een energieke manier de dagelijkse waan te ontvluchten. In een informeel, vertrouwenwekkend gesprek kan vanaf gepaste afstand gereflecteerd worden op persoonlijk functioneren en op de context waarbinnen dit functioneren dagelijks plaatsvindt.   Wanneer het traject is afgesloten, wordt tijdens een evaluatiemoment teruggekeken op het proces en wordt persoonlijke groei en tevredenheid gepeild.    

Duur

De duur van een coachingstraject is afhankelijk van de wens van de coachee. De gemiddelde deelnemer, zo blijkt uit onze ervaring, kan met 5 tot 8 gesprekken uit de voeten. Het tijdsbestek varieert daarbij over een periode van 1 tot 3 maanden.   Een aantal deelnemers stelt het op prijs om tussentijds telefonische coachsessies te hebben. Zulke gesprekken duren vaak niet langer dan een half uur tot een uur.  

Coaches

Een trainer/coach van Bekensteyn Training & Coaching is gekwalificeerd en heeft inmiddels ruime ervaring opgebouwd. Deze coach is enthousiasmerend, motiverend, complimenterend en inventief en is in staat het beste uit mensen naar boven te halen.  

Locaties

In overleg met de deelnemer wordt een passende locatie gekozen. Afhankelijk van het weer kan worden gekozen voor een coachsessie in de buitenlucht en is de locatie een natuurlijke omgeving.

Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert door verdieping en voortdurende zelfreflectie op gedrag en eigen handelen. De coach ondersteunt en begeleidt het leerproces, zonder daarbij de verantwoordelijkheid over te nemen. Tijdens het proces worden potentiële kwaliteiten vrijgemaakt, zodat de deelnemer zo goed mogelijk presteert.

Coachen is geen onderwijzen, maar het leren bevorderen.

Doel van Coaching

Doel van de coaching is het vergroten van persoonlijke effectiviteit. Een ontdekkingstocht naar sterke kanten en unieke kwaliteiten waarbij de coachee gemotiveerd wordt om gedrag te veranderen of competenties te vergroten.

 

Voor wie is Coaching?

Voor een ieder die persoonlijk wil groeien, die worsteld met innerlijke vraagstukken of beperkingen in gedrag of vaardigheden ervaart.

 

Werkwijze

Voorafgaand aan het coachingstraject vindt een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. In dit gesprek wordt duidelijk of er voldoende klik is om samen een traject te doorlopen. Bovendien wordt het doel van de coaching bepaald.

 

We werken graag met Voice Dialogue. Deze manier van coachen brengt de coachee op een ervaringsgerichte manier in contact met de verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid. Het dynamische karakter van deze methodiek geeft zicht op de redenen waarom mensen geworden zijn wie ze zijn en waarom doen wat ze doen. Ook komen de oorzaken van vastgeroeste patronen makkelijk aan de oppervlakte en worden de mogelijkheden om die te veranderen zichtbaar.

 

Wandelen

Buitenlucht doet een mens goed. Wandelend coachen behoort daarom tot de mogelijkheden. Daarnaast schept het bij uitstek de gelegenheid om op een energieke manier de dagelijkse waan te ontvluchten. In een informeel, vertrouwenwekkend gesprek kan vanaf gepaste afstand gereflecteerd worden op persoonlijk functioneren en op de context waarbinnen dit functioneren dagelijks plaatsvindt.

 

Wanneer het traject is afgesloten, wordt tijdens een evaluatiemoment teruggekeken op het proces en wordt persoonlijke groei en tevredenheid gepeild.

Duur

De duur van een coachingstraject is afhankelijk van de wens van de coachee. De gemiddelde deelnemer, zo blijkt uit onze ervaring, kan met 5 tot 8 gesprekken uit de voeten. Het tijdsbestek varieert daarbij over een periode van 1 tot 3 maanden.

Een aantal deelnemers stelt het op prijs om tussentijds telefonische coachsessies te hebben. Zulke gesprekken duren vaak niet langer dan een half uur tot een uur.

 

Coaches

Een trainer/coach van Bekensteyn Training & Coaching is gekwalificeerd en heeft inmiddels ruime ervaring opgebouwd. Deze coach is empathisch, enthousiasmerend, motiverend, complimenterend en inventief en is in staat het beste uit mensen naar boven te halen.

 

Locaties

In overleg met de deelnemer wordt een passende locatie gekozen.

PROGRAMMA

 
CONTACT INSCHRIJVEN

Duur

in overleg

Tijd

in overleg

Locatie

in overleg

Kosten

...

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel