Omgaan met Stress

Als je alles uit het leven wilt halen, moet je oppassen dat het leven niet alles uit jou haalt… ___________________________________________________________________________  

TRAINING OMGAAN MET STRESS

Stress hoort erbij in het leven. Wanneer je werkt is het niet ondenkbaar dat je af en toe flink doorhaalt. Dat kan niet anders. Die ene exportorder moet als kan nog voor het weekend de deur uit, mailtjes worden meerdere keren per dag gelezen en beantwoord, er worden ‘to-do’-lijstjes gemaakt en deadlines gehaald. Naast de drukte op het werk is er de zorg voor een relatie, eventueel de opvoeding van meerdere kinderen, zo af en toe de gebruikelijke en onontkoombare familieverplichting en is er ook nog een sociaal leven wat onderhouden moet worden.   Je acteert op beide gebieden. Enerzijds in je privésituatie, anderzijds in je werk. Je neemt jezelf als persoon mee. Privéproblemen beïnvloeden je werk en overmatige werkdruk heeft een negatieve uitwerking op je privésituatie. Jijzelf, met al je talenten en positieve kwaliteiten, maar ook met de energiezuigende belemmeringen en valkuilen, bepaalt hoe productief of hoe functioneel je bent. Maar ook hoe je je voelt! Omdat we er telkens weer aan worden blootgesteld, is het belangrijk om met stress te leren omgaan.   Deze training speelt in op oorzaken van stress en de gevolgen die daarvan merkbaar zijn in stemming, beleving, houding en gedrag. De deelnemer aan deze training maakt een beknopte taakanalyse en krijgt door het maken van tests een indicatie van zijn stressgevoeligheid. Kennis en inzicht in eigen gedrag en de taken en verantwoordelijkheden die daarvan rechtstreeks onderdeel uitmaken, zorgen ervoor dat de deelnemer meer succesvol kan omgaan met de ingewikkelde combinatie tussen draaglast en draagkracht. Het op de juiste manier inzetten van persoonlijk eigenaarschap; talenten, kwaliteiten en vaardigheden, heeft een grote invloed op de impact van stress en werkdruk en hoe deze in de waan van de dag wel of niet een bijdrage levert aan persoonlijk functioneren. Wanneer je in staat bent in een vroeg stadium adequaat te reageren, neem je niet alleen de eerste signalen van stress en werkdruk serieus, maar ook jezelf…   Doel van de training Omgaan met Stress Doel van de training 'Omgaan met Stress' is de deelnemer inzicht te geven in zijn stressgevoeligheid en negatieve stress te voorkomen. Door het maken van juiste keuzes en de balans te zoeken tussen draagkracht en draaglast blijft de deelnemer effectief functioneren onder druk, wat zich op langere termijn vertaalt in het waarmaken van doelen, plannen of ambities, zonder dat hij gebukt gaat onder stressklachten.   Voor wie is de training Omgaan met Stress De training 'Omgaan met Stress' is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met stressklachten en daardoor grip op zichzelf en zijn omgeving kwijtraakt.

Werkwijze In een training van Bekensteyn Training & Coaching bepaalt de opdrachtgever in overleg met onze professional welke vaardigheden in de training worden behandeld. Bij het ontwerpen van de training wordt rekening gehouden met de dagelijkse praktijk; de context waarbinnen een afdeling of de organisatie acteert. Bij Bekensteyn staat de meetbaarheid van resultaten hoog in het vaandel. Daarom is het – na afloop van een training of traject – mogelijk onderzoek te doen naar uiteindelijke resultaatgerichtheid middels een follow-up.   Duur De training 'Omgaan met Stress' beslaat 2 dagdelen. In overleg zijn meerdere dagdelen mogelijk.   Trainers  De trainers van Bekensteyn Training & Coaching zijn allen gekwalificeerd en hebben als trainer/coach inmiddels een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit. In de trainingen bieden zij een evenwichtige mix van theorie en praktijk aan. Daarnaast zijn zij als coach in staat het beste uit mensen naar boven te halen.   Locatie  Een training van Bekensteyn kan in-company of op een externe trainingslocatie worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk de training in onze eigen trainingsruimte te laten plaatsvinden, in het pand van Bekensteyn aan de Dorpstraat in Veldhoven.

TRAINING OMGAAN MET STRESS

Stress hoort erbij in het leven.

Wanneer je werkt is het niet ondenkbaar dat je af en toe flink doorhaalt. Dat kan niet anders. Die ene exportorder moet als kan nog voor het weekend de deur uit, mailtjes worden meerdere keren per dag gelezen en beantwoord, er worden ‘to-do’-lijstjes gemaakt en deadlines gehaald.

Naast de drukte op het werk is er de zorg voor een relatie, eventueel de opvoeding van meerdere kinderen, zo af en toe de gebruikelijke en onontkoombare familieverplichting en is er ook nog een sociaal leven wat onderhouden moet worden.

 

Je acteert op beide gebieden. Enerzijds in je privésituatie, anderzijds in je werk. Je neemt jezelf als persoon mee. Privéproblemen beïnvloeden je werk en overmatige werkdruk heeft een negatieve uitwerking op je privésituatie. Jijzelf, met al je talenten en positieve kwaliteiten, maar ook met de energiezuigende belemmeringen en valkuilen, bepaalt hoe productief of hoe functioneel je bent. Maar ook hoe je je voelt! Omdat we er telkens weer aan worden blootgesteld, is het belangrijk om met stress te leren omgaan.

 

Deze training speelt in op oorzaken van stress en de gevolgen die daarvan merkbaar zijn in stemming, beleving, houding en gedrag. De deelnemer aan deze training maakt een beknopte taakanalyse en krijgt door het maken van tests een indicatie van zijn stressgevoeligheid. Kennis en inzicht in eigen gedrag en de taken en verantwoordelijkheden die daarvan rechtstreeks onderdeel uitmaken, zorgen ervoor dat de deelnemer meer succesvol kan omgaan met de ingewikkelde combinatie tussen draaglast en draagkracht. Het op de juiste manier inzetten van persoonlijk eigenaarschap; talenten, kwaliteiten en vaardigheden, heeft een grote invloed op de impact van stress en werkdruk en hoe deze in de waan van de dag wel of niet een bijdrage levert aan persoonlijk functioneren. Wanneer je in staat bent in een vroeg stadium adequaat te reageren, neem je niet alleen de eerste signalen van stress en werkdruk serieus, maar ook jezelf…

 

Doel van de training Omgaan met Stress
Doel van de training ‘Omgaan met Stress’ is de deelnemer inzicht te geven in zijn stressgevoeligheid en negatieve stress te voorkomen. Door het maken van juiste keuzes en de balans te zoeken tussen draagkracht en draaglast blijft de deelnemer effectief functioneren onder druk, wat zich op langere termijn vertaalt in het waarmaken van doelen, plannen of ambities, zonder dat hij gebukt gaat onder stressklachten.

 

Voor wie is de training Omgaan met Stress
De training ‘Omgaan met Stress’ is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met stressklachten en daardoor grip op zichzelf en zijn omgeving kwijtraakt.

Werkwijze

In een training van Bekensteyn Training & Coaching bepaalt de opdrachtgever in overleg met onze professional welke vaardigheden in de training worden behandeld. Bij het ontwerpen van de training wordt rekening gehouden met de dagelijkse praktijk; de context waarbinnen een afdeling of de organisatie acteert.

Bij Bekensteyn staat de meetbaarheid van resultaten hoog in het vaandel. Daarom is het – na afloop van een training of traject – mogelijk onderzoek te doen naar uiteindelijke resultaatgerichtheid middels een follow-up.

 

Duur

De training ‘Omgaan met Stress’ beslaat 2 dagdelen.

In overleg zijn meerdere dagdelen mogelijk.

 

Trainers 

De trainers van Bekensteyn Training & Coaching zijn allen gekwalificeerd en hebben als trainer/coach inmiddels een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit. In de trainingen bieden zij een evenwichtige mix van theorie en praktijk aan. Daarnaast zijn zij als coach in staat het beste uit mensen naar boven te halen.

 

Locatie 

Een training van Bekensteyn kan in-company of op een externe trainingslocatie worden uitgevoerd.

Ook is het mogelijk de training in onze eigen trainingsruimte te laten plaatsvinden, in het pand van Bekensteyn aan de Dorpstraat in Veldhoven.

 

Lunch / koffie-thee-frisdrank

Tijdens de training wordt gezorgd voor koffie/thee of frisdrank. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Ook is het mogelijk om op onze locatie rond het middaguur gebruik te maken van een door ons verzorgde lunch.

 

 

PROGRAMMA

Tijdens de training ‘Omgaan met Stress’ wordt onder andere aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen:

 • Persoonlijke motivatie en drijfveren [‘Portfolio’];
 • Denkvoorkeuren en valkuilen;
 • Zelfbeeld en zelfreflectie;
 • Stressgevoeligheid en levensstijl;
 • Prioriteren en effectief werken;
 • Assertief optreden;
 • Kwaliteiten en vervormingen;
 • Het verdelen van energie;
 • Oorzaken en werkstressbronnen;
 • Draaglast en draagkracht;
 • Uitingen van stress: het lichaam spreekt
 • Je persoonlijke SWOT-analyse;
 • Ombuigen en meeveren.

Naast het aanbieden van een theoretisch kader worden in de training ervaringen uitgewisseld en uiteenlopende werkvormen ingezet. Dit zijn individuele opdrachten, groepsopdrachten en zelftesten. De opdrachten worden plenair, individueel of in subgroepen nabesproken. Hierdoor is de training intensief, dynamisch en praktisch van aard. In de training is veel aandacht voor zelfreflectie. Daardoor krijgt u zicht op wat u drijft en wat u in de toekomst graag zou willen bereiken. Ook wordt u zich bewust van uw persoonlijke aandachtspunten.

CONTACT INSCHRIJVEN

Duur

Training is maatwerk, dus duur is afhankelijk van de vraag.

Tijd

Altijd in overleg met de opdrachtgever

Locatie

Kan zowel op onze locatie als incompany

Kosten

€ 695 per dagdeel, € 1195 voor een hele dag (prijzen excl. BTW)

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel