Werk en Privé in Balans

_____________________________________________________________________________________________________________________________   Langer doorwerken, een toename van complexiteit, verzwaring van functies en vergrijzing. Daarnaast hebben medewerkers thuis ook nog een gezin te runnen. De huidige tijd vraagt om extra aandacht voor personeel, met name voor de medewerkers in de zorg. Werkgevers willen graag gezonde, gemotiveerde en betrokken werknemers. En die werknemers willen een werkgever waar het prettig en inspirerend werken is. We weten dat de loyaliteit in de zorg groot is. In sommige gevallen betekent dat, dat medewerkers het lastig vinden om aan te geven dat ze eigenlijk niet zo lekker in hun vel zitten. Ze weten namelijk dat je daarmee extra druk legt op de inzetbaarheid van directe collega’s en uiteindelijk ook op de werkgever. Bovendien zijn ze vooral gewend om te werken. Niet om te zeuren… Het is van groot belang om te onderzoeken of de balans tussen werk en privé nog in evenwicht is. Om stil te staan bij persoonlijk welbevinden en de balans in het energieniveau in werk- en privéomstandigheden. Deze training geeft je die mogelijkheid. Samen met leidinggevenden kijken we naar de mens achter de werker. Naar zijn of haar functioneren op de werkvloer, naar motivatie, zelfredzaamheid en arbeidssatisfactie.   Inhoud van de trainingWerk en Privé in balans afb 4 Met de training "Werk en Privé in Balans" maak je tijd voor jezelf en word je je bewust van wie je eigenlijk bent. Hoe je naar jezelf kijkt, of je daar tevreden mee bent en hoe je er invulling aan geeft. Daarnaast krijg je inzicht in bepaalde structuren en gewoontes die je energieniveau positief of negatief beïnvloeden. Je leert symptomen van stress te herkennen, waardoor je in staat bent valkuilen te omzeilen of op tijd in te grijpen wanneer dat nodig is. Tot slot maak je een actieplan om daadwerkelijk te werken aan jezelf, wat je helpt om aan te geven wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat er een juiste balans ontstaat in draagkracht en draaglast. Een balans die voor jou goed voelt en die het plezier in werk en privé ten goede komt. In de training worden uiteenlopende werkvormen ingezet en persoonlijke ervaringen gedeeld. Er is veel aandacht voor feedback en zelfreflectie, waarbij we er met een gezonde dosis humor voor zorgen dat onze trainingen niet alleen professioneel en onderhoudend zijn, maar ook laagdrempelig, luchtig en praktisch.  

Langer doorwerken, een toename van complexiteit, verzwaring van functies en vergrijzing. Daarnaast hebben medewerkers thuis ook nog een gezin te runnen. De huidige tijd vraagt om extra aandacht voor personeel, met name voor de medewerkers in de zorg. Werkgevers willen graag gezonde, gemotiveerde en betrokken werknemers. En die werknemers willen een werkgever waar het prettig en inspirerend werken is.

 

We weten dat de loyaliteit in de zorg groot is. In sommige gevallen betekent dat, dat medewerkers het lastig vinden om aan te geven dat ze eigenlijk niet zo lekker in hun vel zitten. Ze weten namelijk dat je daarmee extra druk legt op de inzetbaarheid van directe collega’s en uiteindelijk ook op de werkgever. Bovendien zijn ze vooral gewend om te werken. Niet om te zeuren…

 

Het is van groot belang om te onderzoeken of de balans tussen werk en privé nog in evenwicht is. Om stil te staan bij persoonlijk welbevinden en de balans in het energieniveau in werk- en privéomstandigheden. Deze training geeft je die mogelijkheid. Samen met leidinggevenden kijken we naar de mens achter de werker. Naar zijn of haar functioneren op de werkvloer, naar motivatie, zelfredzaamheid en arbeidssatisfactie.

 

Inhoud van de training

Met de training “Werk en Privé in Balans” maak je tijd voor jezelf en word je je bewust van wie je eigenlijk bent. Hoe je naar jezelf kijkt, of je daar tevreden mee bent en hoe je er invulling aan geeft. Daarnaast krijg je inzicht in bepaalde structuren en gewoontes die je energieniveau positief of negatief beïnvloeden. Je leert symptomen van stress te herkennen, waardoor je in staat bent valkuilen te omzeilen of op tijd in te grijpen wanneer dat nodig is. Tot slot maak je een actieplan om daadwerkelijk te werken aan jezelf, wat je helpt om aan te geven wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat er een juiste balans ontstaat in draagkracht en draaglast. Een balans die voor jou goed voelt en die het plezier in werk en privé ten goede komt.

In de training worden uiteenlopende werkvormen ingezet en persoonlijke ervaringen gedeeld. Er is veel aandacht voor feedback en zelfreflectie, waarbij we er met een gezonde dosis humor voor zorgen dat onze trainingen niet alleen professioneel en onderhoudend zijn, maar ook laagdrempelig, luchtig en praktisch.

 

Werk en Privé in balans afb 4

 

PROGRAMMA

In overleg met de opdrachtgever kunnen in de training onderstaande onderwerpen aan bod komen:

 • Werk en Privé in Balans
 • 0-meting
 • Leefstijl
 • Omgaan met Stress en Werkdruk – Werkstress
 • Sociaal evenwicht en Gezond Leven
 • Formuleren van aandachtsgebieden
 • Houding en zelfbeeld
 • Assertiviteit
 • Nee-zeggen
 • Doelen stellen – SMART
 • Persoonlijke Kwaliteiten
 • Persoonlijke SWOT
 • Het maken van een actieplan
 • Gedrag
 • Zelfvertrouwen
 • Behoeftepiramide Maslow – lijst van behoeften
 • Timemanagement
 • Kwaliteiten en vervormingen
 • Reflecteren
 • Coach jezelf
 • Het maken van een actieplan

 

CONTACT INSCHRIJVEN

Duur

2 dagdelen

Tijd

In overleg met de opdrachtgever

Locatie

Kan zowel incompany als op onze eigen trainingslocatie in Veldhoven

Kosten

€ 695 per dagdeel, € 1195 voor een hele dag (prijzen excl. BTW)

CONTACT & SERVICE

TEL 040-76 000 65

info@bekensteyn.nl
naam
e-mail
tel